Odtwarzenie gospodarczego dziedzictwa Warmii i Mazur poprzez przywracanie tradycji piekarniczo-cukierniczych w kompleksie usługowo-hotelowym w Warchałach
PRZEDMIOT PROJEKTU Budowa budynku produkcyjnego wraz z częścią konsumpcyjną oraz zakup wyposażenia, maszyn produkcyjnych na potrzeby dostosowania procesu produkcyjnego oraz technologii produkcji do produkcji tradycyjnej, uzyskania (odtworzenia) pierwotnych (historycznych) właściwości i wzorów produktu oraz przywrócenia tradycyjnego zawodu piekarza i cukiernika. ZAKRES PROJEKTU: Budowa budynku o pow. zabudowy – 438,95m2, kubaturze 2 110,10 m3 Zakup maszyn i urządzeń: 1. technologia kuchni, baru i wydawki 2. meble i stoły, 3. krzesła, 4. hokery, 5. audio-video 6. komory chłodnicze ETAPY REALIZACJI PROJEKTU: -złożenie wniosku o dof. -podpisanie umowy o dof. -wybór wykonawców zgodnie z zasadą konk. -zawarcie umów z wykonawcami i rozpoczęcie prac -realizacja prac zgodnie z założonym harm. -zakończenie projektu i podpisanie protokołów końcowych -końcowe rozliczenie projektu SPOSÓB WDRAŻANIA ZAKRESU RZECZOWEGO: -podpisanie umowy -budowa -zakup środków trwałych -podpisanie protokołu końcowego, rozliczenie płatności Projekt wpisuje się w założenia SzOOP, priorytet inwestycyjny 3c. „Wspieranie tworzenia i poszerzania zaawansowanych zdolności w zakresie rozwoju produktów i usług”, cel szczegółowy dot. zwiększenia zastosowania innowacji w małych i średnich przedsiębiorstwach. Realizacja projektu wpłynie pozytywnie na wzrost liczby innowacji a tym samym odsetka przedsiębiorstw innowacyjnych w przemyśle i usługach. Interwencja skutkować będzie także podniesieniem poziomu inwestycji prywatnych uzupełniających wsparcie publiczne dla przedsiębiorstw. Projekt zakłada wdrożenie do działalności gospodarczej Wnioskodawcy nowego pomysłu opartego o wieloletnie doświadczenie i odtwarzanie w regionie Warmii i Mazur produktu/usługi/zawodo, który kiedyś tworzył jego tożsamość i kreował indywidualna charakter, a teraz – w odnowionej i innowacyjnej formie – może stanowić o przewadze konkurencyjnej – tj. zawodu piekarza i cukiernika.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.