Budowa zakładu w Koninie wraz z wdrożeniem przez Firmę Handlowo-Usługową KONPACK Jacek Sobczyński innowacyjnej gamy produktów - makaronów i kasz o właściwościach prebiotycznych, w tym bezglutenowych o znacząco udoskonalonej strukturze.
SA 42799(2015/X) Inspiracją do realizacji projektu są trendy kształtujące rynek podstawowych artykułów spożywczych. Obecnie konsumenci coraz większą uwagę przywiązują do dodatkowych właściwości funkcjonalnych żywności. Przedmiotem projektu jest wdrożenie rezultatów prac B+R dotyczących innowacyjnej gamy produktów – makaronów i kasz o właściwościach prebiotycznych, w tym bezglutenowych o znacząco udoskonalonej strukturze. Realizowane w roku 2019 badania obejmowały opracowanie odpowiednich receptur oraz parametrów technicznych umożliwiających wytwarzanie produktów wg. nowych receptur. Projekt swoim zakresem obejmuje następujące zadania: – Budowa nowego zakładu, – Nabycie i uruchomienie maszyn, urządzeń i oprogramowania. Realizacja projektu wpłynie na poprawę konkurencyjności i innowacyjności Wnioskodawcy, a także pozwoli efektywnie wykorzystać rezultaty prowadzonych prac badawczo-rozwojowych. Projekt realizowany będzie w okresie od 01.04.2020 do 31.12.2022.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.