Poprawa sytuacji w przedsiębiorstwie Adrian Modliborski
Wnioskodawca prowadzi działalność gastronomiczną. Od 1 kwietnia do 17 maja prowadzenie działalności restauracyjnej mogło odbywać się wyłącznie na wynos lub z dowozem. Od 18 maja możliwe było przyjmowanie gości „na miejscu” – pod warunkiem zapewnienia, aby w lokalu, w wydzielonej strefie gastronomicznej (tzw. food court) lub w ogródku gastronomicznym (wyznaczone miejsce do sezonowego użytkowania dla celów gastronomicznych), znajdowała się nie więcej niż 1 osoba na 4 m2 powierzchni dostępnej dla klientów, z wyłączeniem obsługi. Okres tego „zawieszenia” sprawił, że działalność przynosiła znacznie mniej dochodów niż standardowo. Potrzeba realizacji projektu: Realizacja projektu jest jak najbardziej zasadna. Koszty funkcjonowania przedsiębiorstwa są bardzo wysokie – opłacenie pracowników, czynsz za lokal, koszt towaru, konieczność częściowego zatowarowania na nowo (część produktów uległa przeterminowaniu i zepsuciu), podatki, opłaty, itp. Uzyskanie wsparcia umożliwi firmie stopniowe dochodzenie do sytuacji normalności.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.