Wsparcie na utrzymanie działalności oraz płynności finansowej firmy WOOSABI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Firma WOOSABI rozpoczęła działalność w grudniu 2018r. WOOSABI to restauracja specjalizująca się w kuchni azjatyckiej. Firma jest zlokalizowana we Wrocławiu przy ul. Włodkowica. Firma zatrudnia 9 osób w ramach umów o pracę oraz kilkanaście os. współpracujących w ramach umów cywilno-prawnych. Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: W dniu 14 marca 2020 r. wprowadzono całkowity zakaz prowadzenia działalności określonego rodzaju. Katalog działalności objętych całkowitym zakazem prowadzenia działalności objął również gastronomię (zakaz prowadzenia działalności polegającej na przygotowywaniu i podawaniu posiłków gościom siedzącym przy stołach). W związku z sytuacją wywołaną COVID-19 w marcu br. nastąpiło drastyczne ograniczenie działalności oraz przychodów firmy, a jego skutki tego odczuwalne do dzisiejszego dnia. Potrzeba realizacji projektu: W związku z pojawieniem się pandemii przedsiębiorstwo zetknęło się z szeregiem problemów, w tym: – zakaz prowadzenia działalności, – znaczący spadek liczby klientów oraz spowodowany tym, ponad 70% spadek przychodów, – straty spowodowane nagromadzeniem zapasów żywności, – konieczność skierowania pracowników na postojowe, – pogorszenie sytuacji finansowej i utrata płynności finansowej Spółki. W chwili obecnej najpilniejszą potrzebą przedsiębiorstwa jest konieczność poprawy płynności finansowej (w tym uregulowanie przeterminowanych płatności) oraz utrzymanie dotychczasowego zatrudnienia. Pomoc przyznana w ramach dofinansowania jest niezbędna dla osiągnięcia założonego celu tj. utrzymania zadeklarowanego zatrudnienia oraz zapewnienia płynności finansowej utraconej w wyniku COVID-19. W wyniku sytuacji spowodowanej COVID-19 firma posiada zaległości w opłatach czynszu oraz zaległości w płatnościach na rzecz dostawców i kontrahentów. Uzyskanie wsparcia finansowego pozwoli firmie odzyskać utraconą płynność finansową i kontynuować działalność gastronomiczną przy zachowaniu dotychczasowego zatr
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.