Podniesienie konkurencyjności firmy poprzez wprowadzenie produktów charakterystycznych dla regionu.
Projekt polega na zakupie wyposażenia do istniejącego lokalu gastronomicznego w celu przystosowania go do przygotowywania dań regionalnych przygotowywanych w oparciu o tradycyjne receptury. Szczegółowy opis wyposażenia znajduje się w Harmonogramie rzeczowo-finansowym. Projekt będzie realizowany zgodnie z następującymi etapami. I.Zebranie i analiza ofert od dostawców sprzętu gastronomicznego zgodnie z zasadą konkurencyjności II.Wybór dostawcy sprzętu gastronomicznego. III.Złożenie zamówienia IV.Zakup sprzętu gastronomicznego. V.Przeprowadzenie działań mających na celu promocję nowych potraw regionalnych (ulotki) . VI.Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych dla młodzieży. Dotychczas dokonano wnikliwej obserwacji rynku lokalnego i regionalnego w zakresie sprzedaży sprzętu gastronomicznego , określono parametry sprzętu , dokonano analizy możliwości finansowania projektu oraz przygotowany został biznes plan. Projekt wpisuje się w zasady określone w SZOOP 1.5.2 budowanie przewag konkurencyjnych MŚP poprzez tworzenie /budowanie nowej oferty produktowej polegającej na odtwarzaniu historycznego krajobrazu gospodarczego regionu (przywrócenie tradycyjnych produktów, usług i zawodów). W ramach projektu kontynuowana będzie tradycja kuchni warmińsko-mazurskiej poprzez utrzymanie zawodu kucharza, którego zadaniem będzie odtwarzanie tradycyjnych receptur i przepisów potraw takich jak m.in. zupa warmińska, kartoflanka, babka mazurska, dzyndzałki warmińskie, kuch-warmińska drożdżówka, jabłecznik, smażone „plińce z pomoćką”, „farszynki mazurskie”, zupa gulaszowa z fasolą , czarnina po mazursku, grzyby ze śmietaną, schab po mazursku, zapiekanka ze szczupaka, gulasz po mazursku , zrazy warmińskie, roladki mazurskie z ryb, grzyby po mazursku. Planowana inwestycja pozytywnie wpłynie na rozwój firmy oraz umożliwi poprawę jej pozycji konkurencyjnej
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.