Linia technologiczna do ciągłego suszenia produktów spożywczych w próżni, podczerwieni i polu mikrofalowym
“Przedmiotem inwestycji technologicznej, którą przeprowadzi firma jest wdrożenie własnej innowacyjnej technologii przetwarzania żywności metodą suszenia próżniowego w podczerwieni i polu mikrofalowym w skali przemysłowej i ciągłym systemie produkcji oraz uruchomienie na jej podstawie produkcji urządzeń do suszenia owoców i warzyw wykorzystujących tę metodę Wdrożenie nowej technologii polegać będzie na zbudowaniu na terenie zakładu Wnioskodawcy instalacji, która umożliwi przeprowadzenie opisanych w niniejszej opinii procesów technologicznych, niezbędnych do uzyskania urządzeń, na których możliwa będzie przetwarzanie żywności na skalę przemysłową, pozwalająca na uzyskiwanie produktu w postaci suszu o wysokiej jakości i właściwościach porównywalnych do produktu liofilizowanego. Inwestycja pozwoli zwiększyć konkurencyjność firmy UNI-MASZ gdyż przyczyni się do: – poszerzenia asortymentu firmy; – zwiększenia potencjału produkcyjnego firmy; – zwiększenia sprzedaży i przychodów firmy; – pozyskania nowych klientów; – zwiększenia zdolności inwestycyjnej firmy w wyniku wzrostu zysków z działalności; – wzrostu jakości oferowanych produktów; – wzrostu wskaźnika innowacyjności przedsiębiorstwa. “
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.