Wdrożenie wyników własnych badań w zakresie innowacyjnej produkcji naturalnie bezglutenowych chlebów na naturalnym zakwasie z dodatkiem teff, quinoa oraz chia opartych o innowacyjny wielofazowy proces technologiczny.
W wyniku realizacji projektu spółka wdroży nowy proces technologiczny produkcji naturalnie bezglutenowych chlebów na naturalnym zakwasie z dodatkiem maki teff, quinoa, chia (3 sztuki nowych produktów), oparty o własne badania. Zarówno proces produkcji jak i nowe produkty stanowią innowację nieznaną i niestosowaną dotychczas. Działanie to zostanie m.in. umożliwione poprzez zakup 9 sztuk aktywów trwałych (w tym jednej sztuki oprogramowania). Dodatkowo spółka wdroży 2 innowacje nietechnologiczne: marketingową i organizacyjną (w obszarze kontroli jakości produktów). Wynikiem projektu będzie także wzrost zatrudnienia o 5 osób oraz wejście na nowy, zagraniczny rynek zbytu (włoski).
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.