Bialski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej 2.0
Celem Proj. jest: Rozwój potencjału sekt.ES w okresie 01.12.2020–31.12.2023r. w zakr.generowania trwałych m.pracy w sekt.ES poprzez utworz 100 nowych m. pracy, zwiększenie, o min 16, liczby PES prowadz.działaln.odpłatną pożytku publicz.lub działaln.gosp.oraz wzrost wiedzy u min120os(66K/54M) z zakr.zakładania i prowadz.PES na ter.subreg.bialskiego w woj.lubelskim(WL) Wsparciem zostanie objętych: -275 os.fizycznych(152K/123M) /os.wyklucz.lub zagr.ubóstwem i wyklucz.społ; członkowie, wolontariusze, pracownicy PES; przedstaw adm.publiczn -105 podm /PES,w szczeg PS i podm char reintegrac; jedn samorządu terytor(JST) i ich jedn.org; podm.prow dział.gosp, deklar chęć przekszt w PS Działania: 1. Usł wsparcia ES i PS: -usług animacji lokalnej, -usług rozwoju ES (doradztwo i szkolenia) -usługi wsparcia rozwoju i funkcjonowania istniejących Przeds.Społ (doradztwo biznesowe, specjalistyczne, szkolenia, wsparcie w pozyskiwaniu zamówień publicznych) – wizyty studyjne 2. Kompleks wspar na rzecz tworz i funkcjon PES – bezzwrotne wspar finans na tworze nowych PS oraz Spółdz.Socjaln -Wsparcie dorad-szkol -Dotacje na utworz PS (21.020zł na m.pracy) -Wsparcie pomostowe -Usł zindywidualizowane -Usł wsparcia o char reintegracyjnym -Szkolenia rozw kompetancje i kwalifikacje zawodowe 3. Wsparcie tworza m.pracy w sekt.ES, w szczególności w PS -Bezzwrotne wspar finansna stworz nowego m.pracy/21.020zł na m.pracy -Refund wyposaż i doposaż st.pracy/21.020zł na m.pracy -Subsydiowane zatrudnienie -finans wspar pomost -usł zindywidualizowane -Usł wsparcia o char reintegracyjnym -Szkolenia rozw kompetancje i kwalifikacje zawodowe
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.