Podniesienie konkurencyjności i rozbudowa oferty produktowej przedsiębiorstwa Jumar-Catering Wojciech Olszewski
Projekt polega na zakupie środków trwałych oraz rozbudowie zakładu produkcyjnego o część magazynową, w celu podniesienia konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez poszerzenie oferty o produkty regionalne typu pierogi sprzedawane w innowacyjnej formie. Projekt będzie realizowany w Łęgajnach, ul. Dębowa 18. Wnioskodawca zakupi: zamrażarkę-30 sztuk, witrynę chłodniczą-25 sztuk, linię technologiczną do produkcji pierogów- 1 szt, maszynę do pakowania produktów świeżych- 1 szt, maszynę do wyrobów kulistych- 1 szt, maszynę do pierogów- 1 szt, regały gastronomiczne wraz z dostawą i montażem 4 szt, szafka na ubrania do pracy w mroźni wraz z dostawą i montażem- 2 szt. Zostanie rozbudowany również zakład produkcyjny o część magazynową, a także stworzony sklep internetowy. Po podpisaniu umowy o dofinansowanie Wnioskodawca wyłoni wykonawców stosując zasadę konkurencyjności lub tryb właściwy dla zamówień,, w których nie mają zastosowania zasady określone w ustawie PZP oraz zasady konkurencyjności, którzy dostarczą środki trwałe oraz rozbudują zakład produkcyjny o część magazynową. Następnie zostaną zamówione ww.elementy i wykonane prace budowlane. Projekt wpisuje się w założenia określone w SzOOP RPO WiM 2014-2020 tj. dzięki realizacji inwestycji nastąpi wdrożenie w działalności Wnioskodawcy pomysłów opartych o wieloletnie doświadczenie i odtwarzanie w regionie tradycyjnego zawodu kucharza, który kiedyś tworzył jego tożsamość i kreował indywidualny charakter, a teraz w odnowionej formie- będzie stanowić o przewadze konkurencyjnej.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.