Wsparcie na utrzymanie działalności firmy Restauracja Browar Świdnicki Jolanta Karwowska.
Restauracja Browar Świdnicki Jolanta Karwowska od marca do maja br. działała w ograniczonym zakresie tj. tylko kilka godzin dziennie i tylko na wynos przez co nie generowała przychodów, spadek w newralgicznym miesiącu tj.marcu wyniósł blisko76,51% w stosunku do średniej przychodów z2019r.Bezpośrednie straty spowodowane były przeterminowaniem się/zepsuciem produktów(owoce, warzywa, mięso, ciasta, piwo rzemieślnicze), miesięcznymi kosztami utrzymania firmy (czynsze, leasingi, księgowość, media, ochrona, obsługa systemu kasowego dla gastronomii, wynajem terminali, wynagrodzenia), biorąc to pod uwagę powyższe firma zaczęła tracić płynność finansową.W newralgicznym miesiącu liczba klientów spadło o 99%.Skutki epidemii to nie tylko pogorszenie kondycji Wnioskodawcy ale także firm z którymi Wnioskodawca współpracuję – dostawcy lokalnych produktów, rolnicy, producenci, handlowcy.Firma zrobi wszystko, aby odbudować zatrudnienie oraz poziom sprzedaży sprzed pandemii, jest to zadanie bardzo kosztowne i czasochłonne.Restauracja uzależniona jest w dużej mierze od turystów oraz imprez okolicznościowych tj. wesela, komunie, stypy itp. Środki uzyskane z dotacji przeznaczone będą na pokrycie bieżących kosztów funkcjonowania tj. opłatę czynszów, wynagrodzenia pracowników, usługi księgowości, spłatę zobowiązań, działania marketingowe. Problemy z jakimi boryka się firma wynikają tylko i wyłącznie w związku z pojawieniem się pandemii i choroby COVID-19.Ze względu na epidemie COVID-19, Wnioskodawca poniósł straty, które w znaczący sposób osłabiły kondycję firmy na rynku, dzięki wsparciu w ramach dotacji Wnioskodawca będzie mógł utrzymać dotychczasowe zatrudnienie, uregulować należności, powrócić do stanu finansowego sprzed pandemii.Wnioskowana dotacja to nie tylko wsparcie dla naszych pracowników i ich rodzin, ale także dla kontrahentów, dostawców, lokalnych producentów, rolników, a także dla miasta Świdnica – gdyż nasza restauracja to atrakcyjny punkt na gastronomicznej mapie miasta.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.