Wsparcie na utrzymanie działalności firmy "TOŚCIK" DARIUSZ KIRYŁOW
W związku z ubieganiem się o pomoc rekompensującą negatywne konsekwencje ekonomiczne z powodu COVID-19 chciałabym wskazać z jakimi trudnościami boryka się moje przedsiębiorstwo. Z powodu obaw o zakażenie koronawirusem coraz więcej ludzi rezygnuje z wychodzenia z domu bez wyraźnej potrzeby. W obawie o swoje zdrowie rezygnują spożywania posiłków w punktach gastronomicznych. W ostatnich tygodniach obroty spadły nawet o połowę w stosunku do lat poprzednich. Wśród personelu szczególny nacisk w ostatnim czasie jest kładziony na kwestie higieny. Pracownicy restauracji zostali wyposażeni m.in. w żele do dezynfekcji i spreje do odkażania powierzchni.Cały czas dezynfekowane są stoły, klamki, blaty itp. Generuje to dodatkowe koszty, które nie mają pokrycia w sprzedaży. Obroty są bardzo nieprzewidywalne w związku brakiem klientów. Dzięki wsparciu Państwa w okresie marzec-maj byłam w stanie utrzymać pracowników natomiast na dzień dzisiejszy przy takim spadku liczby klientów, staje się to ogromnym wyzwaniem. Większość zapasów straciła swoja ważność w postaci art. spożywczych. Mam wysokie koszty stałe w postaci kredytów inwestycyjnych (remont lokalu w 2019 roku). Wiąże się to z wydatkowaniem większości oszczędności. Brak stałych miesięcznych prognozowanych wpływów powoduje utratę płynności ekonomicznej. Otrzymana pomoc umożliwi utrzymanie zatrudnienia oraz pokrycie kosztów w postaci kredytów, leasingów, zakup towarów handlowych oraz koszty stałe tj. prąd, gaz, czynsz. Dzięki otrzymanej pomocy będę w stanie utrzymać się na rynku, mimo ogromnej obawy iż Państwo ponownie zamknie branżę gastronomiczną.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.