Wsparcie na utrzymanie działalności firmy RYSZARD ŻANDARMSKI
Przedsiębiorstwo zetknęło się z wieloma problemami w związku z pojawieniem pandemii COVID-19 : znaczny spadek liczby klientów (zamknięty lokal) a w konsekwencji brak przychodów przez 3 miesiące, straty spowodowane nagromadzeniem zapasów i towarów handlowych, których nie można było sprzedać, konieczność ponoszenia kosztów stałych takich jak podatki, składki ZUS czy wynagrodzenia. Obecne potrzeby przedsiębiorstwa to odzyskanie płynności finansowej, w celu utrzymania miejsca pracy. Obecnie po zniesieniu obostrzeń dotyczących działalności hoteli i restauracji w dobie COVID-19 sytuacja związana ze spadkiem obrotów w przedsiębiorstwie zaczyna się normować, jednakże skutki znacznego obniżenia przychodu w miesiącu kwietniu, maju i czerwcu 2020 r. łącznie o ok. 15 000 zł w porównaniu do analogicznego okresu z roku 2019 powodują konieczność ubiegania się o grant w ramach projektu „Wsparcie dla MŚP dotkniętych skutkami epidemii COVID-19”. Wciąż odczuwalne jest też sceptyczne nastawienie klientów do korzystania z usług lokali gastronomicznych, w związku z tym realizacja powyższego projektu pozwoli na unormowanie sytuacji w firmie i utrzymanie płynności.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.