Wdrożenie na rynek regionalny innowacyjnych produktów żywności dietetycznej jako sposobu przeciwdziałania rozprzestrzeniania się pandemii COVID-19
Przedmiotem projektu, jest wdrożenie na rynek, innowacyjnych produktów żywności dietetycznej, wytwarzanych z zastosowaniem technologii produkcyjnej próżniowej Sous-Vide oraz zastosowanie nowej, rynkowej formy oferowania produktów i ich pakowania. Dzięki wdrożeniu do działalności wnioskodawcy innowacyjnej metody technologicznej i marketingowej nastąpi wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa, zwiększenie liczby klientów, wzrost zatrudnienia, zapewnienie wysokiej jakości usług, usprawnienie działania przedsiębiorstwa, również w obliczu pandemii COVID-19. W ramach projektu przewidziane jest wdrożenie nowego procesu produkcji Sous-Vide polegającej na produkcji potraw w hermetycznie szczelnych opakowaniach próżniowych, umieszczanych w kąpieli wodnej lub parowej z użyciem ściśle kontrolowanych temperatur (zwykle niższych niż podczas tradycyjnego gotowania) i w ściśle określonym czasie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.