NEW GASTRO - poprawa funkcjonalności działalności BRUNO - PUB w okresie zwiększonego zagrożenia w obszarze zdrowia
Projekt realizuje działania określone dla poddziałania 1.3.5 RPO W i M 2014 – 2020 pn. Usługi dla MŚP: pozyskanie wsparcia ma na celu ułatwienie działalności gospodarczej w okresie zwiększonego zagrożenia w obszarze zdrowia (w tym: w okresie zagrożenia epidemicznego, epidemii, reżimu sanitarnego) poprzez: – dostosowanie stanowisk pracy do pracy w warunkach epidemii – wyposażenie pracowników w środki ochrony indywidualnej i ochrony zbiorowej, -wykonanie wentylacji mechanicznej dla obiektu – w zakresie zaplecza kuchennego oraz sal gastronomicznych, pod kątem dostosowania warunków sanitarnych do zwiększonych wymogów w zakresie ochrony zdrowia, wprowadzenia oferty cateringowej firmy poprzez poprawę warunków do produkcji żywności (usługi cateringowe). – zakup sprzętu pod kątem zapewnienia ciągłości pracy i działalności poprzez zakup komory chłodniczej, niezbędnego wyposażenia do świadczenia usług cateringowych. Zakres ograniczenia możliwości wytwarzania / swiadcz./oferowania dotychcz. produktów: zamknięcie z dniem 15.03.20 placówek gastro na podst. nakazu rządowego w związku z covid, co skutkowało brakiem możl. świadcz. usług. Firma dotychczas nie realiz. zleceń cateringowych/zewnętrznych – całkowity brak możliwości wytwarzania i oferowania dotychczas. usług. SZCZEGÓŁOWY ZAKRES PROJEKTU 1. Centrala wentylacyjna z odzyskiem ciepła i klimatyzacją:. System będzie obsługiwał 3 pomieszczenia: – kuchnia z zapleczem (pow. ok. 100 mkw.); sala restauracyjna (pow. ok. 100 mkw.); sala bankietowa (pow. ok. 200 mkw.). System wyposażony będzie w zdalne sterowanie. 2. Komora chłodnicza – urządzenie chłodzące na potrzeby cateringu do przechowywania towarów, półproduktów i przygotowywanych posiłków. 3. Sprzęt do cateringu – bemary (4 szt.), pojemniki do przewożenia (termosy okrągłe 3 szt., termosy prostokątne 5 szt.), stoły składane (5 szt.), krzesła (25 szt.). 4. Środki ochrony – przyłbice (10 szt.), rękawiczki (15 opakowań x 100 szt.), dozowniki do płynu (10 szt.).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.