Wzrost konkurencyjności firmy poprzez internacjonalizację działalności i promocję produktów spożywczych Agrico DTL na wybranych rynkach zagranicznych
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu są działania mające na celu zwiększenie działalności eksportowej firmy Agrico DTL na rynkach zagranicznych: Francji, ZEA, Niemiec i Wielkiej Brytanii poprzez rozpoczęcie eksportu nowej gamy produktów spożywczych. Zaplanowane działania są niezbędne i mają na celu promocję innowacyjnej gamy produktów jaką stanowią produkty spożywcze o wydłużonym terminie przydatności (Hallal). Wskazana gama produktów oraz profil działalności firmy są zgodne z Programem promocji branży Polskie Specjalności Żywnościowe, a realizacja projektu wpłynie pozytywnie na promocję marki produktowej polskiej gospodarki. Działania uwzględnione w projekcie wpłyną znacząco na rozpoznawalność marki Royal Toro na arenie międzynarodowej. Wnioskodawca w ramach projektu weźmie udział w 5 imprezach targowowystawienniczych w ZEA, Francji, Wielkiej Brytanii i Niemczech. Dla skutecznej realizacji zadań niezbędne jest poniesienie kosztów związanych z podróżami pracowników, transportem osób i eksponatów, rezerwacją miejsca na targach oraz organizacją stoiska wystawowego, podczas uczestnictwa firmy Agrico DTL na wskazanych imprezach targowych. Udział w imprezach targowych umożliwi firmie prezentację swojej oferty produktowej potencjalnym kontrahentom, co wpłynie na nawiązanie wielu kontaktów handlowych, pozyskanie zagranicznych partnerów i wypromowanie swojej oferty produktowej, a tym samym promocji Marki Polskiej Gospodarki. Wkład własny w projekcie będzie pochodził ze środków prywatnych Wnioskodawcy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.