Wdrożenie nowej gamy produktów do oferty przedsiębiorstwa Frank&Oil
Przedmiotowy projekt dotyczy pierwszego wdrożenia posiadanego know-how w zakresie opracowanych receptur na innowacyjną gamę produktów „Smoothie Cookie”. Innowacyjny produkt będzie zbilansowaną funkcjonalną przekąską, która będzie mogła pełnić również funkcję zastępczą pełnowartościowych posiłków w nagłych sytuacjach, kiedy konieczne jest szybkie odzyskanie energii, a jednoczesne zapewnienie konsumentom zdrowia. Innowacyjne produkty będzie można zabrać ze sobą w podróż, do pracy, na trening, czy w każde inne miejsce, gdyż nie trzeba jej stwarzać specjalnych warunków przechowalniczych. Wdrożenie innowacyjnych produktów na rynek wymaga poniesienia wydatków związanych z nabyciem i zainstalowaniem środków trwałych niezbędnych do ich przemysłowego wytwarzania, czyli: – nabycie linii do produkcji ciastek – nabycie zespołu przenośników transportujących – nabycie maszyny pakującej – nabycie drukarki do nanoszenia dat na opakowaniach – nabycie systemu detekcji metali wraz z wagą kontrolną. Ponadto prawidłowa realizacja projektu obejmuje również poniesienia nakładów związanych z promocja projektu. Projekt realizowany będzie w jednym etapie (w 2 zadaniach), w okresie od 20 lipca 2021 r. do 30 czerwca 2022 r. Nabywana w projekcie linia produkcyjna opracowana została zgodnie z zasadami uniwersalnego projektowania i poszanowania środowiska naturalnego. Planowany do wytwarzania produkt będzie przełomowy z punktu widzenia danej branży ze względu na parametry i korzyści dla odbiorców finalnych. Nowa inwestycja w pełni wpisuje się w założenia polityki których mowa w art.7 i 8 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.