ZAWODOWO NIEZAWODNI
Skróty: U-U uczestnik-uczeń ZSGiH U-N-uczestnik-nauczyciel ZSGiH U-R-uczestnik Rodzic/Prawny opiekun SzB-Branżowa Szkoła I Stopnia nr 4, wchodząca w skład ZSGiH Tech-Technikum nr 4, wchodzące w skład ZSGiH W-Wnioskodawca OzN-os z niepełnospr Wnioskodawcą jest Miasto Chełm/Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie (dalej: ZSGiH). W skład ZSGiH wchodzą: Tech i SzB. W r szk 2023/24 w placówce kształci się 589/450K, w tym: A/Tech–340U/263K, na kierunkach: technik żywienia i usług gastronomicznych-136/117K, technik hotelarstwa-110/73K, technik usług fryzjerskich-94/73K B/SzB–249U/187%K na kier: kucharz-88/53K, cukiernik-62/52K, pracownik obsługi hotelowej-99/82K Do ZSGiH uczęszcza 8U/6K narodowości ukraińskiej i 1 U/0K-narodowści romskiej, 15U/7K z orzecz PPP i 6U/3K orzecz. z PEFRON. W zatrudnia 30 n-li przedm zawod/100%K, 28 N przedmiotów ogólnych, 1pedagog, 1 psycholog. Działania ujęte w niniejszym projekcie odpowiadają na zdiagnozowane problemy, bariery i potrzeby grupy doc. IND DIAGNOZA ZSGiH została oprac (II 2024) w oparciu o ankiety, wywiady, opinie, wnioski z nadzoru pedag oraz badanie SELFIE/z udziałem: 321Uczn, 41 n-li, 3 os kadry kier. Wielkość grupy została dodatkowo uwarunkowana możliwościami realizacji zajęć, uwzględniając możliwość godzenia obowiązków szkoln, rodzinnych, zawod z udziałem U w projekcie CEL GŁÓWNY przygotowanie 300 U/78%K ZSGiH, adekwatnie do ind. potrzeb rozwojowych/edukac i możliwości psychofiz. oraz oczekiwań pracodawców do aktywności na rynku pracy oraz podniesienie jakości kształcenia w ZSGiH poprzez doposażenie bazy dydaktycznej i podniesienie kompetencji n-li CELE SZCZEGÓŁOWE -nabycie przez U-U nowych kompetencji/kwalifikacji zawod zgodnie z potrzebami rynku pracy -rozwój umiejętności/kompetencji zawod. U-U poprzez organizację dodatkowych zajęć/warsztatów/kursów i doposażenie pracowni zawod. w pomoce i sprzęt -wzrost wiedzy U-U na temat rynku pracy i umiejętn poruszania się po nim -wzrost umiejętn U-U w zakresie bezp
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.