Wdrożenie opatentowanych technologii i uruchomienie produkcji innowacyjnych na skalę światową opakowań do żywności o podwyższonych właściwościach logistycznych.
Dziś, prawie wszystkie produkty w współczesnym świecie zawierają zakodowane informacje, informacje producenta, identyfikację produkcji, cenę, numery artykułów itp., które są zapisane w kodach kreskowych i kodach 2D. Kody muszą być wolne od błędów, szybko i niezawodnie skanowane przy kasie w markecie, a także na liniach produkcyjnych i logistycznych. Mimo, że technologie kodów kreskowych są znane od wielu lat to nadal ich czytelność stanowi znaczący problem. Rezultatem niniejszego projektu będzie wdrożenie nowej technologii produkcji fleksograficznych opakowań giętkich do kontaktu z żywnością znamiennych tym, że kod kreskowy i kod QR będzie gwarantował niezawodną identyfikację na dowolnym urządzeniu skanującym. Nowe opakowania do żywności o podwyższonych właściwościach mikrologistycznych będą charakteryzowały się nieosiągalną dotychczas możliwością przenoszenia kodów kreskowych i kodów QR w kierunku poprzecznym do kierunku druku w standardzie minimum B.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.