Certyfikowane szkolenia dla Mazowszan
Cel główny projektu: Podniesienie kwalifikacji i umiejętności 300 osób (180 K, 120M) z terenu woj.mazowieckiego (uczą się, pracują lub zamieszkują), które z własnej inicjatywy są zainteresowane dostosowaniem kwalifikacji i umiejętności do zmian zachodzących w nowoczesnej gospodarce w okresie 01.06.2016 do 31.07.2017r. na terenie WM. W projekcie założono 25 grup śr.12 osobowych z tematyki Zarządzanie bezpieczeństwem żywności/BHP/projektami/zmianą/środowiskowe. Po ww. szkoleniach każdy z uczestników weźmie udział w szkoleniu Zarządzanie czasem. Zajęcia będą prowadzone w dni robocze oraz weekendy wg harmonogramu ustalonego z uczestnikami projektu. Rekrutacja do projektu od 01.06.2016-31.07.2017r.,dokumenty rekrutacyjne będzie można składać w biurze projektu w Warszawie. Uczestnicy będą kwalifikowani do projektu na podstawie dokumentów zgłoszeniowych: formularz zgłoszeniowy, oświadczenie/zaświadczenie (kopia) o statusie na rynku pracy, oświadczenie o spełnianiu kryteriów grupy docelowej, orzeczenie o niepełnosprawności-jeśli dotyczy. Zgłoszenie uczestnictwa w projekcie następuje z własnej inicjatywy. Według Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych będą to kursy umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Każdy uczestnik formalnie potwierdzi nabyte w trakcie projektu kwalifikacje, co odbędzie się poprzez egzamin przeprowadzony przez podmiot zewnętrzny, który posiada uprawnienia do egzaminowania w zakresie zgodnym z realizowanymi szkoleniami, a uprawnienia zostały mu nadane w drodze akredytacji przez uprawnioną instytucję.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.