Wzrost konkurencyjności firmy Piekarnia Galicyjska Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie na rynek nowego produktu.
Projekt jest związany z wdrożeniem na rynek przez firmę Piekarnia Galicyjska Sp. z o.o.. nowego produktu będącego wynikiem przeprowadzonych i zakończonych prac badawczo-rozwojowych. W ramach projektu zaplanowano realizację inwestycji początkowej polegającej na zakupie nowych urządzeń tworzących linię technologiczną dla celów wytwarzania udoskonalonego produktu – innowacyjnego pieczywa chrupkiego typu Cripsbread wytwarzanego na bazie naturalnego kwasu pszennego. Projekt zakłada wdrożenie innowacji produktowej o zasięgu europejskim. W wyniku realizacji projektu Wnioskodawca utworzy 10 nowych miejsc pracy, na stanowiskach bezpośrednio związanych z obsługą zakupionych urządzeń i linii produkcyjnej do wytwarzania nowych produktów. Projekt wpłynie na zwiększenie przychodów i zysków firmy z tytułu sprzedaży wprowadzonego na rynek produktu, co zapewnia opłacalność i trwałość finansową projektu. Projekt związany jest z wdrożeniem innowacji procesowej i produktowej. W wyniku realizacji projektu uzyskane zostaną produkty i rezultaty prowadzące do osiągnięcia długofalowego celu projektu jakim jest rozwój i wzrost konkurencyjności firmy Piekarnia Galicyjska Sp. z o.o. na rynku krajowym i europejskim.Plan inwestycyjny projektu przygotowany został w oparciu o analizę potrzeb rynku, a także Wnioskodawcy, zatem realizuje oczekiwania obydwu stron. Projekt zostanie zrealizowany w miejscowości Jeżowe na Podkarpaciu.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.