Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Projektowanie Żywności- studia dualne II stopnia

kategoria
nazwa beneficjenta
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
wartość projektu
1 826 888,39 zł
dofinansowanie z UE
1 539 701,53 zł
Województwo
projekt ogólnopolski
Powiat
program
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój
działanie
3.1. Kompetencje w szkolnictwie wyższym
fundusz
Europejski Fundusz Społeczny
perspektywa
2014 - 2020

Celem głównym projektu pt. Projektowanie Żywności- studia dualne II stopnia jest: W okresie od 09.2018- 09.2020 utworzenie i realizacja w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie praktycznych studiów dualnych II stopnia na kierunku Projektowanie ŻywnościProjekt zaangażuje pracodawców w tworzenie programów kształcenia, prowadzenie wykładów i ćwiczeń oraz realizację praktycznych staży w przedsiębiorstwach.Działania w projekcie wpisują się w KIS 5 Żywność Wysokiej JakościProjekt jest skierowany do 60 osób 37 Kobiet i 23 mężczyzn z obszaru całej Polski – absolwentów/ek posiadających co najmniej kwalifikacje pierwszego stopnia kierunków związanych z technologią żywności i żywienia (w tym m.in. żywienie człowieka, technologia żywności, dietetyka, gastronomia, bezpieczeństwo żywności, ocena żywności, towaroznawstwo żywności, biotechnologia.Program nowego praktycznego kierunku Projektowanie Żywności ma na celu uzyskanie przez studentów wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych niezbędnych do planowania, produkcji i dystrybucji żywności wysokiej jakości zgodnie z ideą zrównoważonego rozwoju, bezpiecznych dla końcowego odbiorcy oraz środowiska w całym cyklu produkcji i dystrybucji W projekcie zostaną zrealizowane 2 zadania: 1. Opracowanie programu kształcenia studiów dualnych o profilu praktycznym na kierunku Projektowanie ŻywnościW ramach którego wspólnie z przedsiębiorcami zostanie opracowany szczegółowy program kształcenia (sylabusy), dopracowane efekty. Wybrane zostaną także miejsca odbywania staży w ramach projektu.2. Realizacja studiów dualnych o profilu praktycznym na kierunku Projektowanie ŻywnościW ramach którego 60 studentów/ek odbędzie studia dualne o profilu praktycznym (naprzemiennie 1 miesięczne staże w przedsiębiorstwach i nauka na uczelni) uzyskując kwalifikacje oczekiwane przez pracodawców sektora spożywczego .

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.