Jogurty Magda - w stronę marki eksportowej
Numer_referencyjny_programu_pomocowego: SA 42799(2015/X) Przeznaczenie_pomocy_publicznej:_art.19 Projekt obejmuje promocję proeksportową naszego najważniejszego produktu PlantOn. W związku z rozwojem naszej firmy planujemy rozpocząć działalność eksportową i zdobywać nowe rynki perspektywiczne jak Stany Zjednoczone, Zjednoczone Emiraty Arabskie, czy Chiny. Dodatkowe rynki to: Malezja, Białoruś oraz Niemcy. Obecnie na rynku polskim jak i europejskim produkt PlantOn stanowi nowość, innowację produktową, którą sprzedajemy w Polsce w dużych sieciach handlowych np. Kaufland, czy Auchan. Konkurować możemy zarówno: 1. Ceną (nawet do 30% tańszy od konkurencji europejskiej i amerykańskiej) 2. Jakością – nasze produkty mają niepowtarzalny smak o unikatowych kompozycjach oraz nieskazitelną produkcję, 3. Składem – nasze produkty są prozdrowotne, wzbogacone o wapń z unikalną konfiguracją aż 7 kultur bakteryjnych, 4. Tradycyjnym podejściem do naszych produktów – nie konkurujemy z największymi, skupiamy się na tym co robimy najlepiej, w oparciu o nasze stałe wartości. Planujemy uczestnictwo w 5 misjach targowych branżowych oraz 1 indywidualnej misji gospodarczej. Zamówimy również specjalną usługę doradczą w zakresie przygotowania wejścia na rynki perspektywiczne. Dzięki podjętym działaniom w naszej ocenie nasza firma uzyska dostęp do nowych rynków, podpisze nowe min. 2 kontrakty handlowe oraz rozpocznie eksport naszego produktu, dzięki czemu osiągnie dodatkowe przychody. Wybrany program promocji: Polskie specjalności żywnościowe. Projekt zostanie sfinansowany ze środków własnych, w ramach bieżących kosztów operacyjnych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.