Poprawa jakości kształcenia zawodowego na obszarze transgranicznym
Poprawa jakości transgranicznej edukacji specjalistycznej i zawodowej poprzez podniesienie kompetencji nauczycieli i uczniów, wzbogacenie oferty edukacyjnej łączącej teorię z praktyką, podjęcie aktywnej współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym z wymiana dobrych praktyk na obszarze polsko-słowackim w ten sposób wspierając ich adaptację i atrakcyjność na lokalnym rynku pracy w okresie IX.2019-VIII.2021 Cel ten zostanie osiągnięty m.in. za pomocą pionierskich działań, przez porównanie treści kształcenia w zakresie gastronomii i mechaniki na poziomie szkoły średniej w polsko słowackim regionie transgranicznym i uwzględnienie istotnych wniosków tej analizy przy opracowywaniu optymalnego modelu edukacji teoretycznej i praktycznej. Grupa docelowa: uczniowie z PL i SK, nauczycieli z PL i SK Zadania w projekcie: 1. Wspólne doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych uczniów i nauczycieli w zakresie mechaniki 2. Wspólne doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych uczniów i nauczycieli w zakresie gastronomii 3. Wspólne doskonalenie umiejętności i podnoszenie kwalifikacji zawodowych nauczycieli 4. Doświadczenia zawodowe poprzez realizację staży i praktyk zawodowych dla młodzieży 5.Promocja 6.Zarządzanie projektem Główne rezultaty: wzrost kompetencji nauczycieli i uczniów z Polski i Słowacji, stworzenie naturalnych warunków pracy, nawiązanie trwałej współpracy z pracodawcami, podniesienie jakości kształcenia zawodowego.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.