Zdrowi i aktywni w pracy 2
Celem proj.jest wydłużenie aktywności zawod.pracowUMWK-P, wypracowanie odpowiednich zach.prozdrowotnych oraz promowanie aktywnego sty.życia. Dzięki realizacji proj.zostanie osiągnięty rezultat w postaci liczby os, które po opuszczeniu progr.kontynuowały zatrudnienie oraz produkt w postaci liczby osó.pracujących objętych wsparciem w programie.Grupę docelową tworzą wszystkie oso. pracujące w UMWK-P na podstawie umowy o pracę. Liczba prac.wskazana jako uczest.odpowiada liczbie pracowni, którzy pozytywnie odpowiedzieli na ankietę dotyczącą stanu zdrowia(ok. 300os)skierowaną do wszystkich pracowników. Pierwszeństwo udziału w proj.mają pracownicy niepełno., o stażu pracy w UMWK-P mini7 at oraz powyżej50r.życia .W ramach Progr.zaplanowano następujące działania i narzędzia służące do ich zrealizowania: wdrożenie prog.opracowanego przez UMWK-P dotyczącego eliminowania zdrowotnych czynników ryzyka w miejscu pracy; indywi.badania (m.in.badania wydolnościowe)(300os.na rozpoczęcie udziału w proje.); zakup mat. sport.służących uczest.proj.300os;zajęcia sport w obiektach sport-rekreac.na terenie całego wojew. (mini raz w tyg)–imienna karta sport.z możliwością wyboru przez pracownika czasu i miejsca 300os; zainstalowanie aplik. wyświetlającej powiadomienia o konieczności robienia przerw,w określonym przedziale czasowym, w celu oderwania wzroku od ekranu i rozluźnienia mięśni-300os.Główny produkt proj.stanowi liczba os. pracujących,łącznie z prowadzącymi działalność na własny rachunek, objętych wsparciem w progr(300os).Główny rezultat proj.stanowi liczba os., które po opuszczeniu progr.podjęły pracę lub kontynuowały zatrudnienie(300os).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.