Zakup usług badawczo-rozwojowych polegających na opracowaniu innowacyjnych technologii wytwarzania produktów wspomagających odżywianie.
Przedmiotem niniejszego projektu wskazywanego do dofinansowania będzie zakup usługi w zakresie badań przemysłowych lub eksperymentalnych prac rozwojowych polegającej na polegających na opracowaniu technologii wytwarzania innowacyjnych produktów wspomagających odżywianie. Produktami będą żywe kultury bakterii, nalewka propolisowa oraz maść propolisowa. W ramach zamówienia zostanie opracowana technologia oraz założenia techniczne umożliwiające zwiększenie bezpieczeństwa produktów oraz wzrostkonkurencyjności poprzez obniżenie kosztów produkcji.Realizacja usługi badawczorozwojowej zostanie wykonana w jednym zadaniu, które będzie podzielona na 3działań na które złożą się:Działanie 1: Przeprowadzenie analizy zmian warunków wytwarzania maści propolisowej poprzez zastosowanie nowoczesnego mieszalnika homogenizującegoDziałanie 2: Przeprowadzenie analizy zmian w procesie konfekcjonowania nalewki propolisowej: zastosowanie monobloku nalewająco zakręcającego wyposażonego w tzw. podajnik planetarny do automatycznego podawania zakraplaczy i atomizerów.Działanie 3: Przeprowadzenie analizy konfekcjonowania żywych kultur bakterii automatyzacja procesu, poprzez użycie automatycznej kapsułkarki, zastąpienie kapsułek żelatynowych celulozowymi oraz zastąpienie laktozy wypełniacz inuliną.Wskazane powyżej zadania będą się składały na wykonanie jednej usług badawczorozwojowej polegającej na opracowaniu technologii wytwarzania innowacyjnych produktów. Realizacja projektu pozwoli na wdrożenie innowacji produktowej oraz procesowej w firmie i w kraju.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.