Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

"Kreatywny uczeń - profesjonalista w zawodzie II"

kategoria
nazwa beneficjenta
POWIAT SUSKI
wartość projektu
4 394 638,68 zł
dofinansowanie z UE
3 735 442,87 zł
Województwo
małopolskie
Powiat
suski
program
Regionalny Program Operacyjny Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020
działanie
10.2. ROZWÓJ KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO
fundusz
Europejski Fundusz Społeczny
perspektywa
2014 - 2020

Główny cel projektu: wzmocnienie w latach szk. 20202021,20212022 i 20222023 zdolności do zatrudnienia u 330 uczniów szkół zawod. z obszarów projektowych w CKZ tj. turyst.gastron. oraz w admin.usług na terenie pow. suskiego poprzez poprawę jakości procesu kształ. na bazie CKZ,we współpracy z otoczeniem,w tym z pracodawcami,podniesienie kompetencji kluczowych i zawod. u co najmniej 80 ucz. z innych zawodów kształ. w CKZ oraz w szkołach zaw. i liceach ogólnokszt. pow. suskiego, a także doskonal. umiejętności i kompetencji zawod. u 25 nauczycieli kszt.zawodowego z ww. obszarów projekt. na terenie pow. suskiego.BO są uczniowie ZS im. W.Witosa w Suchej Beskidzkiej, H.Kołłątaja w Jordanowie, im. św. J.Kantego w Makowie Podh., im. bł. ks. P. Dańkowskiego w Jord., a także nauczyciele z ww szkół zawodowych .Główne zadania:rozwój funkcjon. CKZ; dla uczniów:dodat. zajęcia,praktyki i staże, doradztwo eduk.zaw.,zajęcia dydak. wyrów., stypendia dla ucz. zdolnych i podnoszenie kompetencji zawod. u nauczycieli.Efekty:290 os. uzyska kwalif. w pozaszk. formach kształ.2 placówki zostaną doposaż. w sprzęt i mater. dydakt.rozwój 1 CKZ obszar projekt. strateg. turystyczno gastronomiczny25 nauczycieli podniesie swoje kwalif. zawod.410 ucz. weźmie udział w zajęciach pozaszk.u pracodawców odbędzie staż 160ucz. i 20 ucz. dodat. praktykę20 ucz. zostanie przygot. do świadomej współpr. w gr.,planowania i myślenia strateg. w kateg. ekonom., a także zlikwidow. u nich bariery psychol.merytorycz.,by aktywnie uczestn. na rynku pracyutworzenie nowych kierunków kształ.: magazynier logistyk, technik fotografii i multimediów, technik żywienia i usług gastronomicznych ze spe. dietetyka, technik jeździectwa, kelner barman,utworzenie 3 kl. patronackich we współpr. z pracodawcami: technik hotelarstwa Hotel Spa Młyn Jacka Jaroszowice 234; technik żywienia i usług gastronomicznej oraz zawód cukiernik Cukiernia Ewa Magdalena Kądziołka Maków Podh.

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.