"Kreatywny uczeń - profesjonalista w zawodzie II"
Główny cel projektu: wzmocnienie w latach szk. 20202021,20212022 i 20222023 zdolności do zatrudnienia u 330 uczniów szkół zawod. z obszarów projektowych w CKZ tj. turyst.gastron. oraz w admin.usług na terenie pow. suskiego poprzez poprawę jakości procesu kształ. na bazie CKZ,we współpracy z otoczeniem,w tym z pracodawcami,podniesienie kompetencji kluczowych i zawod. u co najmniej 80 ucz. z innych zawodów kształ. w CKZ oraz w szkołach zaw. i liceach ogólnokszt. pow. suskiego, a także doskonal. umiejętności i kompetencji zawod. u 25 nauczycieli kszt.zawodowego z ww. obszarów projekt. na terenie pow. suskiego.BO są uczniowie ZS im. W.Witosa w Suchej Beskidzkiej, H.Kołłątaja w Jordanowie, im. św. J.Kantego w Makowie Podh., im. bł. ks. P. Dańkowskiego w Jord., a także nauczyciele z ww szkół zawodowych .Główne zadania:rozwój funkcjon. CKZ; dla uczniów:dodat. zajęcia,praktyki i staże, doradztwo eduk.zaw.,zajęcia dydak. wyrów., stypendia dla ucz. zdolnych i podnoszenie kompetencji zawod. u nauczycieli.Efekty:290 os. uzyska kwalif. w pozaszk. formach kształ.2 placówki zostaną doposaż. w sprzęt i mater. dydakt.rozwój 1 CKZ obszar projekt. strateg. turystyczno gastronomiczny25 nauczycieli podniesie swoje kwalif. zawod.410 ucz. weźmie udział w zajęciach pozaszk.u pracodawców odbędzie staż 160ucz. i 20 ucz. dodat. praktykę20 ucz. zostanie przygot. do świadomej współpr. w gr.,planowania i myślenia strateg. w kateg. ekonom., a także zlikwidow. u nich bariery psychol.merytorycz.,by aktywnie uczestn. na rynku pracyutworzenie nowych kierunków kształ.: magazynier logistyk, technik fotografii i multimediów, technik żywienia i usług gastronomicznych ze spe. dietetyka, technik jeździectwa, kelner barman,utworzenie 3 kl. patronackich we współpr. z pracodawcami: technik hotelarstwa Hotel Spa Młyn Jacka Jaroszowice 234; technik żywienia i usług gastronomicznej oraz zawód cukiernik Cukiernia Ewa Magdalena Kądziołka Maków Podh.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.