Wdrożenie programu badawczego Laboratorium Maryensztadt
Projekt zakłada realizację działań badawczo-rozwojowych (badania przemysłowe i prace rozwojowe) prowadzonych we współpracy z jednostką naukową i służące powstawaniu i wprowadzaniu na rynek innowacyjnych produktów browarniczych. Dzięki przeprowadzonym pracom B+R browar uzyska wiedzę niezbędną do produkcji wysokiej jakości piw zgodnych z oczekiwaniami konsumentów piw rzemieślniczych. Poza zwiększeniem jakości oferowanych produktów, przeprowadzone przez nas oraz przez jednostkę naukową badania, umożliwią nam stworzenie nowych produktów, nowatorskich receptur i rzadkich stylów piw, które stworzą nam szansę na ekspansję i rozwój. Dzięki temu wzrosną również nasze możliwości eksportu produktów, gdyż produkty spełnią oczekiwania konsumentów dojrzałych rynków kraftowych, takich jak Włochy, Holandia, Belgia czy Wielka Brytania. Celem głównym projektu jest przeprowadzenie badań przemysłowych i prac rozwojowych we współpracy z jednostką naukową. Efektem prac będzie nabyta wiedza pozwalająca m.in. na wzrost jakości oferowanych produktów oraz powstawanie innowacyjnych produktów browarniczych. Planowane prace są zgodne z priorytetowymi kierunkami badań określonymi dla obszarów inteligentnej specjalizacji województwa mazowieckiego, stanowiącymi załącznik do Regulaminu konkursu. W ramach realizacji projektu wyszczególnimy następujące etapy: Etap I – przeprowadzenie badań przemysłowych (07.2019-08.2020) Etap II – przeprowadzenie prac rozwojowych (09.2020-06.2021) Etap III – promocja projektu na którą złoży się: wykonanie tablicy informacyjnej (07.2019) oraz tablicy pamiątkowej (06.2021).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.