Budowa zakładu w Koninie wraz z wdrożeniem przez Firmę Handlowo-Usługową KONPACK Jacek Sobczyński innowacyjnej gamy produktów - makaronów i kasz o właściwościach prebiotycznych, w tym bezglutenowych o znacząco udoskonalonej strukturze.
SA 42799(2015/X) Inspiracją do realizacji projektu są trendy kształtujące rynek podstawowych artykułów spożywczych. Obecnie konsumenci coraz większą uwagę przywiązują do dodatkowych właściwości funkcjonalnych żywności. Przedmiotem projektu jest wdrożenie rezultatów prac B+R dotyczących innowacyjnej gamy produktów – makaronów i kasz o właściwościach prebiotycznych, w tym bezglutenowych o znacząco udoskonalonej strukturze. Realizowane w roku 2019 badania obejmowały opracowanie odpowiednich receptur oraz parametrów technicznych umożliwiających wytwarzanie produktów wg. nowych receptur. Projekt swoim zakresem obejmuje następujące zadania: – Budowa nowego zakładu, – Nabycie i uruchomienie maszyn, urządzeń i oprogramowania. Realizacja projektu wpłynie na poprawę konkurencyjności i innowacyjności Wnioskodawcy, a także pozwoli efektywnie wykorzystać rezultaty prowadzonych prac badawczo-rozwojowych. Projekt realizowany będzie w okresie od 01.04.2020 do 31.12.2022.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.