Rozbudowa działu B+R w przedsiębiorstwie UNION CHOCOLATE Sp. z o.o.
Celem projektu jest inwestycja w infrastrukturę B+R poprzez doposażenie istniejącego laboratorium B+R wnioskodawcy znajdujące się w zakładzie Union Chocolate w Żychlinie w dodatkową aparaturę i wyposażenie: 1) kolorymetr stacjonarny (w świetle odbitym) 2) spektrofotometr UV-vis 3) titrator 4) analizator NIR 5) pH-metr 6) refraktometr 7) konsza badawcza 8) aparatura do automatycznej destylacji z parą wodną z zestawem filtracyjnym 9) cieplarka 10) waga 11) waga analityczna 12) stoły laboratoryjne 13) stół wagowy z płytą antywibracyjną 14)wytrząsarka orbitalna 15)wirówka z regulacjami czasu, obrotów i temperatury 16)nylonowe membrany filtracyjne 17)liofilizator Realizacja inwestycji umożliwi opracowanie i wdrożenie do produkcji w okresie 3 lat od zakończenia projektu 2 innowacyjnych produktów czekoladowych: 1) Alkalizowany proszek kakaowy 2) Czekolada z alkalizowanym proszkiem kakaowym, zawierająca wysoki poziom polifenoli, bogata w antyoksydanty. Projekt będzie realizowany pod adresem: 99-320 Żychlin (woj. łódzkie), Al. Racławickie 6, w okresie 1 kwietnia 2020 – 31 maja 2022.-zg. z Aneksem
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.