Poprawa efektywności energetycznej Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej Hopkie poprzez termomodernizację budynku obróbki cebuli.
W ramach projektu wnioskodawca – Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna będąca przedsiębiorcą wpisanym do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000106705, zaplanował termomodernizację budynku obróbki cebuli. Główną grupą docelową realizowanego projektu pozostają pracownicy wnioskodawcy oraz lokalne społeczeństwo, dla których wykonanie poprawy efektywności energetycznej przedsiębiorstwa będzie oznaczało realne korzyści związane ze zmniejszeniem oddziaływania przedsiębiorstwa na środowisko naturalne wyrażonego m.in. w zmniejszeniu zapotrzebowania na ciepło, zmniejszeniu zużycia energii elektrycznej, redukcji CO2 oraz redukcji pyłów i wybranych gazów do atmosfery. Dla planowanej inwestycji wnioskodawca uzyskał już wymagane decyzje administracyjne – złożone zgłoszenie zamiaru wykonania robót budowlanych wraz z zaświadczeniem organu potwierdzającym brak sprzeciwu do złożonego zgłoszenia. Dla planowanego przedsięwzięcia nie jest wymagane przeprowadzenie oceny oddziaływania na środowisko. Planowane przedsięwzięcie położone jest poza obszarami Natura 2000 i nie wywrze istotnego wpływu na obszary Natura 2000. W wyniku realizacji projektu zostanie przeprowadzona termomodernizacja jednego budynku o powierzchni użytkowej 440,20 m2. Zawarcie umowy o dofinansowanie zapewni realizację wskaźnika liczba przedsiębiorstw otrzymujących wsparcie (CI1). Środki finansowe na realizację projektu będą pochodziły ze środków własnych Wnioskodawcy potwierdzonych przedłożonym w załączeniu Zaświadczeniem bankowym.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.