Nowe trendy w gastronomii hotelowej
Celem projektu jest podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia zawodowego w kontekście przyszłego zatrudnienia uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Kielcach znajdującego się na terenie Kieleckiego Obszaru Funkcjonalnego, oraz zdobycie wiedzy, umiejętności i pierwszego doświadczenia zawodowego u 100uczniów a także doposażenie szkoły technicznej w nowoczesny sprzęt stanowiący wyposażenie pracowni gastronomicznej. Nowa pracownia spowoduje spełnienie przez szkołę wymagań dotyczących posiadania pracowni kształcenia zawodowego, która obecnie nie jest w pełni wyposażona. Udział 100(80K) uczniów w szkoleniach zawodowych gastronomicznych oraz w stażach u członków ROT m. in. w hotelach, restauracjach zwiększy ich szanse na rynku pracy poprzez poszerzenie kompetencji zawodowych., niezbędnych w branży hotelarsko-gastronomicznej. Głównym wskaźnikiem rezultatu jest liczba szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących wyposażenie zakupione z EFS a wskaźnikiem produktu Liczba uczniów szkół i placówek kształcenia zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy. Grupę docelową stanowią 1 szkoła oraz 100(80K) uczniów szkoły technicznej znajdującej się na terenie KOF w województwie świętokrzyskim. Wartość projektu: 1135920 zł, wkład własny: 60000zł, kwota dofinansowania: 1075920zł, Projekt będzie realizowany na obszarze KOF w okresie 1. 10. 2020-31. 10. 2021
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.