Wsparcie na utrzymanie działalności dla Baru Mila
Rozpoczęliśmy działalność w nowej branży w zakresie sprzedaży usług gastronomicznych od 01.03.2019r. Dn.08.04.2020 r.po okresie nakładów związanych z remontem i wyposażeniem pomieszczeń barowych , otworzyliśmy Bar przy autostradzie A4. Działalność ta jest więc ściśle związana z turystyką i transportem. Do czasu wybuchu pandemii miesiąc po miesiącu osiągaliśmy coraz wyższe przychody, które jednak jeszcze nie zaczęły rekompensować poczynionych inwestycji. Zgodnie z zaleceniem Ministerstwa Zdrowia 15.03.2020r. zamknęliśmy bar i przez półtora miesiąca nie mieliśmy prawie żadnych przychodów. Pod koniec kwietnia uruchomiliśmy sprzedaż na wynos, jednak położenie i charakter naszej placówki, pomimo wielu starań i akcji reklamowych, sprawiało, że nie trafiał do nas Klient. Ludzi po prostu nie było, albo było ich mało a Ci którzy docierali dodatkowo byli wystraszeni pandemią, tak że b. rzadko kupowali nasze dania. Taki sposób funkcjonowania spowodował, że nasze koszty stałe były nie do pokrycia, w tamtym czasie mieliśmy na utrzymaniu 12 pracowników i 3 osoby na umowy zlecenia; nadal musimy płacić wysoki czynsz, koszty stałe związane z dostawą energii; ponieśliśmy istotne straty związane z produkcją żywności i nagromadzeniem zapasów (najpierw w związku z nagłym i niespodziewanym zamknięciem lokalu, następnie w związku z brakiem gości i naszą gotowością do ich przyjęcia). Nasza sytuacja finansowa pogorszyła się znacząco. Wnioskowana pomoc będzie przeznaczona na pokrycie kosztów stałych związanych z czynszem za lokal wraz z mediami.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.