Lepiej wykształceni zawodowcy
Celem gł. proj jest podniesienie atrakcyj., jakości i efektywn. kształc. zawod. w Technikach Zespołu Szkół (Technikum: informatycznym, pojazdów samochodowych oraz gastronomicznym) prowadz. przez Powiat Parczewski w wyniku, którego zwięk. zostaną szanse na zatrud. 230uczniów(65K,165M) na lokal. i region. rynku parcy po zakończ. przez nich procesu kształc. do dnia 31.12.2023r. poprzez realiz. kompleks. progr. rozwoju kształ. zawod. Projekt skierowany jest do następującej grupy docelowej: -3 szkół Zespołu Szkół -ZS(tj. Technikum: informatycznym, pojazdów samochodowych, gastronomiczne) prowadzonych przez Powiat Parczewski -230uczniów(65K,165M) klas I-IV kształcących się w ww. technikach (ZSP) w kierunkach: informatycznym,pojazdów samochodowych, gastronomicznego. -6 nauczycieli(2K/4M) zaw. i instruktorów praktycznej nauki zawod. kształcących w ww. ZSP w technikach objętych proj Projekt zakłada objęcie i realizację kompleksowego programu rozwoju kształcenia zawodowego na rzecz szkół, uczniów i nauczycieli, który obejmuje następujące formy: 1/ Doposażenie ZSP/techników (poprzez zakup sprzętu/materiałów dydaktycznych do pracowni praktycznych nauk zawodów dla Technikum: informatycznego, pojazdów samochodowych, gastronomicznego 2/ Dodatkowe zajęcia/kursy/szkolenia specjalistyczne dla uczniów technikum: informatycznym, pojazdów samochodowych, gastronomicznych. 3/ Szkolenia/kursy doskonalące umiejętności nauczycieli zaw. i instruktorów praktycznej nauki zawod. nauczających w technikum: informatycznym, pojazdów samochodowych, gastr. 4/ Staże dla uczniów technikum: informatycznym, pojazdów samochodowych, gastronomicznym. Okres realizacji projektu: 01.01.2021 do 31.12.2023
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.