„Makaron dla Diabetyków (IG40) - PASTA FOR DIABETICS (GI40)”
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu jest wdrożenie innowacyjnego produktu: Makaronu dla diabetyków IG40. W wyniku przeprowadzonych prac B+R opracowana została innowacyjna w skali międzynarodowej receptura umożliwiająca uzyskiwanie w procesie produkcji makaronu o bardzo niskim indeksie glikemicznym z wykorzystaniem metody ekstruzji niskotemperaturowej oraz zastosowaniem surowców, które posłużą do wzbogacenia go o cenne związki i pierwiastki biogenne. Prace badawcze ukierunkowane były na eliminację podstawowych ograniczeń związanych z obecnie dostępnymi produktami z zakresu makaronów przeznaczonych szczególnie dla diabetyków. Dostępne są na rynku makarony z niższym indeksem niż tradycyjne produkty (obecny stan techniki), jednak nie przypominają one w smaku tradycyjnych makaronów pszennych. W wyniku realizacji projektu wprowadzona zostanie innowacja produktowa, dzięki której firma poszerzy swoją strukturę asortymentową i zwiększy poziom sprzedaży na rynku międzynarodowym.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.