Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji sparametryzowanych wyrobów czekoladowych z uwzględnieniem badania reologii

nazwa beneficjenta
BARBARA LUIJCKX SP. Z O.O.
wartość projektu
10 621 437,30 zł
dofinansowanie z UE
4 779 646,78 zł
Województwo
kujawsko-pomorskie
Powiat
inowrocławski
program
Program Operacyjny Inteligentny Rozwój
działanie
3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
fundusz
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
perspektywa
2014 - 2020

Przedmiotowy projekt polega na wdrożeniu własnej nowej technologii produkcji sparametryzowanych wyrobów czekoladowych z uwzględnieniem badania reologii oraz uruchomieniu na jej podstawie wytwarzania nowych i znacząco ulepszonych dekoracji czekoladowych marki Barbara Decor i półproduktów dla profesjonalistów marki Barima Artisanal, w stosunku do dotychczas wytwarzanych na terytorium Polski, w tym: 1) Dekoracji czekoladowych: kora, posypka, dropsy „z noskiem”. 2) Półproduktów dla profesjonalistów: chunksy, chunksy termostabilne, batony (pałeczki) termostabilne. W celu wdrożenia innowacyjnej technologii niezbędny jest zakup następujących środków trwałych: linia formująco-chłodząca czekoladę (1 szt.), maszyny do temperowania (2 szt.), zbiorniki buforowe (2 szt.), linia pakująca (1 szt.), układ orurowania (1 zestaw), instalacja elektryczna (1 zestaw), zaklejarka (1 szt.), przepusty (1 zestaw), chiller ze zbiornikiem wody (1 szt.), reometr (1 szt.), zestaw PC do reometra (1 szt.), topielniki z oprzyrządowaniem (2 szt.), zasilanie układu temperówek (1 zestaw), automatyka układu badania reologii (1 szt.), układ zwrotu zbadanej czekolady (1 zestaw). Celem projektu jest podniesienie konkurencyjności firmy Barbara Luijckx Sp. z o.o. na rynku polskim oraz międzynarodowym poprzez wdrożenie innowacji produktowej – wysoce precyzyjnych i sparametryzowanych oraz termostabilnych wyrobów czekoladowych najwyższej jakości, których wytwarzanie będzie możliwe dzięki wdrożeniu innowacyjnej technologii. Technologia ta ma postać prawa własności przemysłowej (zgłoszenie patentowe nr 419053 dla wynalazku pn. ”Sposób wytwarzania wyrobów z czekolady”, przyjęte dnia 10.10.2016 r.) rozszerzonego o elementy procesu produkcyjnego niezbędnego do wytwarzania nowych i znacząco ulepszonych produktów.

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.