Wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji sparametryzowanych wyrobów czekoladowych z uwzględnieniem badania reologii
Przedmiotowy projekt polega na wdrożeniu własnej nowej technologii produkcji sparametryzowanych wyrobów czekoladowych z uwzględnieniem badania reologii oraz uruchomieniu na jej podstawie wytwarzania nowych i znacząco ulepszonych dekoracji czekoladowych marki Barbara Decor i półproduktów dla profesjonalistów marki Barima Artisanal, w stosunku do dotychczas wytwarzanych na terytorium Polski, w tym: 1) Dekoracji czekoladowych: kora, posypka, dropsy „z noskiem”. 2) Półproduktów dla profesjonalistów: chunksy, chunksy termostabilne, batony (pałeczki) termostabilne. W celu wdrożenia innowacyjnej technologii niezbędny jest zakup następujących środków trwałych: linia formująco-chłodząca czekoladę (1 szt.), maszyny do temperowania (2 szt.), zbiorniki buforowe (2 szt.), linia pakująca (1 szt.), układ orurowania (1 zestaw), instalacja elektryczna (1 zestaw), zaklejarka (1 szt.), przepusty (1 zestaw), chiller ze zbiornikiem wody (1 szt.), reometr (1 szt.), zestaw PC do reometra (1 szt.), topielniki z oprzyrządowaniem (2 szt.), zasilanie układu temperówek (1 zestaw), automatyka układu badania reologii (1 szt.), układ zwrotu zbadanej czekolady (1 zestaw). Celem projektu jest podniesienie konkurencyjności firmy Barbara Luijckx Sp. z o.o. na rynku polskim oraz międzynarodowym poprzez wdrożenie innowacji produktowej – wysoce precyzyjnych i sparametryzowanych oraz termostabilnych wyrobów czekoladowych najwyższej jakości, których wytwarzanie będzie możliwe dzięki wdrożeniu innowacyjnej technologii. Technologia ta ma postać prawa własności przemysłowej (zgłoszenie patentowe nr 419053 dla wynalazku pn. ”Sposób wytwarzania wyrobów z czekolady”, przyjęte dnia 10.10.2016 r.) rozszerzonego o elementy procesu produkcyjnego niezbędnego do wytwarzania nowych i znacząco ulepszonych produktów.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.