Baza Smaku – przywrócenie płynności finansowej po kryzysie spowodowanym pandemią COVID-19
problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: w związku z rozprzestrzenieniem się wirusa i wprowadzeniem przez Rząd obostrzeń w branży gastronomicznej drastycznie zmniejszyła się liczba gości odwiedzających lokal Baza Smaku, co bezpośrednio przełożyło się na znaczny spadek przychodów, mimo wysokich kosztów prowadzenia działalności gospodarczej (wynagrodzenia pracowników, koszty najmu, prąd, woda, media). Aby zminimalizować koszty Przedsiębiorca zdecydował się na ograniczenie pozycji w menu w celu uniknięcia strat spowodowanych zepsuciem lub przeterminowaniem towarów. Skrócono również godziny otwarcia lokalu, co skutkowało m. in. obniżeniem wymiaru czasu pracy zatrudnionych w przedsiębiorstwie osób. Konsekwencją tego są bieżące problemy z płynnością finansową przedsiębiorstwa. potrzeba realizacji projektu: wsparcie w ramach niniejszego projektu w postaci dotacji na kapitał obrotowy pozwoli Przedsiębiorcy na szybszy powrót do pełnej oferty sprzed okresu pandemii, rozszerzenie pozycji w menu poprzez wprowadzenie nowych, dodatkowych produktów oraz przywrócenie standardowych godzin otwarcia lokalu, co bezpośrednio przełoży się na większą ilość gości, a to na zwiększenie obrotów.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.