Utrzymanie działalności oraz płynności finansowej firmy
Przedmiotem działalności firmy jest działalność restauracyjna i hotelarska. W związku z ogłoszeniem stanu zagrożenia epidemicznego i nałożonymi ograniczeniami jakie wprowadził Rząd znaleźliśmy się w trudnej sytuacji gospodarczej. Od 13 marca hotel i restauracja zostały zamknięte. Nastąpił spadek liczby klientów, wszystkie rezerwacje dot. hotelu zostały odwołane. Odwołane zostały również rezerwacje przyjęć okolicznościowych, bankietowych i uroczystości rodzinne. Nastąpiło przerwanie płynności finansowej. Zostało zawarte porozumienie z pracownikami firmy dot. obniżenia wymiaru czasu pracy oraz wynagrodzenia o 20% na 3 miesiące od kwietnia do czerwca. Pomoc jaką otrzymamy zostanie przeznaczona na utrzymanie zatrudnienia i koszty bezpośrednie które obecnie aby zapewnić bezpieczeństwo klientów bardzo wzrosły. Wytyczne przeciwepidemiczne dla funkcjonowanie gastronomii w trakcie epidemii SARS-CoV-2 jakie wydał Główny Inspektor Sanitarny nakładają na przedsiębiorcę wytyczne dot. obsługi oraz stosowania środków ochrony dla pracowników, środków czystości i dezynfekcji co wiąże się z dużymi kosztami którymi nie możemy obciążać klientów. Ważną kwestią jest również utrzymanie zatrudnienia. Pomoc jaką otrzymamy umożliwi nam odzyskanie płynności finansowej i stabilności firmy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.