DOTACJA NA KAPITAŁ OBROTOWY DLA FIRMY GoodFood MICHAŁ MATYSZCZAK
11 Marca 2020 Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła pandemię koronawirusa, co zmusiło mnie do zamknięcia restauracji na okres ponad 2 miesięcy od 13.03.2020 do 31.05.2020. Mimo niefunkcjonowania obiektu utrzymałem stanowiska pracy oraz wypłacałem pełne wynagrodzenia pracownikom – 1,25 etatu. Obecnie (po otwarciu) odnotowałem spadek liczby klientów o 65% w stosunku do uprzednich miesięcy przed pandemią. Strata w postaci zgromadzonych zapasów, utylizacja półproduktów. Brak zwolnienia z opłat czynszu. Przedsiębiorstwo w związku z pojawieniem się pandemii COVID-19 zetknęło się przede wszystkim ze spadkiem liczby klientów, a w związku z tym ze znaczącym spadkiem przychodów – obrotów. Dodatkowo nastąpiły straty spowodowane nagromadzeniem zapasów a mimo braku gości ponoszone były koszty stałe (opłaty, rachunki) co powodowało w efekcie spadek płynności. Ze środków z dotacji zostaną pokryte wszystkie opłaty bieżące w tym media, wynagrodzenia (z wykluczeniem kosztów pokrytych z innych źródeł), bieżące zatowarowanie i utrzymanie pełnej funkcjonalności obiektu. Pomoc będzie przeznaczona, aby osiągnąć założony cel tj. utrzymanie zadeklarowanego zatrudnienia – uzasadnienie zapotrzebowania na kapitał obrotowy w kontekście nagłego niedoboru lub braku płynności finansowej w wyniku COVID-19 Pozyskanie dotacji pozwoli na ograniczenie skutków pojawienia się pandemii COVID-19. Pozyskana dotacja pozwoli odzyskać utracona płynność finansową a tym samym utrzymać miejsca pracy i oferować usługi na niezmienionym poziomie.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.