Wsparcie finansowe dla małej gastronomii.
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: Bistro (które prowadzę) znajduje się w kompleksie biurowców we Wrocławiu. W połowie marca po wybuchu pandemii byłam zmuszona zamknąć lokal na 1.5 miesiąca, ponieważ biurowiec opustoszał (wszyscy pracownicy biurowi zostali wysłanie na home-office), a ja z dnia na dzień zostałam pozbawiona wszystkich klientów co spowodowało spadek obrotów o 100% . Dodatkowo towar, który został wcześniej zakupiony poszedł na straty gdyż nie mógł zostać sprzedany, a część z niego (napoje) w czasie zamknięcia lokalu uległa przeterminowaniu. Próba otwarcia w kwietniu nie przynosiły rezultatów gdyż nie było klientów i dopiero w maju powoli zaczęli wracać do biurowca. Nastąpił brak płynności finansowej, przy braku przychodów należało opłacać koszty stałe takie jak wynajem lokalu czy też pensja dla pracownika. Pomimo ponownego otwarcia lokalu w dalszym ciągu poziom obrotów nie wrócił do poziomu sprzed pandemii co wiąże się z ryzykiem braku środków na stałe opłaty w kolejnych miesiącach. Potrzeba realizacji projektu: Pomoc przeznaczona byłaby na utrzymanie miejsca pracy, opłaty stałe takie jak czynsz za wynajem lokalu oraz opłaty związane z jego użytkowaniem (prąd i woda).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.