Dotacja na kapitał obrotowy dla HANDEL I USŁUGI J&A JUSTYNA SZOSLER
HANDEL I USŁUGI J&A JUSTYNA SZOSLER istnieje od 2015 roku prowadząc działalność gastronomiczną. Wnioskodawca posiada lokal gastronomiczny „Stołówka” znajdujący się na terenie Dusznik-Zdroju, który obsługuje klienta indywidualnego w ramach karty dań i tzw. obiadów abonamentowych. Wnioskodawca obsługuje w głównej mierze mieszkańców lokalnych oraz Ośrodki Pomocy Społecznej. W związku z lokalizacją w centrum miasta, lokal odwiedzany jest także przez turystów. Od 14 marca zaczęło obowiązywać rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie ogłoszenia w Polsce stanu epidemicznego w związku z koronawirusem SARS-CoV-2 ograniczając działalność restauracji, kawiarnii czy barów. Jedną z branż, które najszybciej i najmocniej odczuły skutki epidemii była gastronomia. Na skutek decyzji rządu działalność Wnioskodawcy uległa pogorszeniu. Wnioskodawca odnotował znaczący spadek liczby klientów, a tym samym znaczący spadek przychodów, co przy bieżących kosztach działalności firmy spowodowało niedobór gotówki oraz problemy płynnościowe (koszty najmu, mediów, zatowarowania). Średnie miesięczne przychody za 2019 wyniosły 11 305,90 PLN, a w 2020 były na poziomie: III – 7 090,28 PLN (-37%) IV 2020 – 4 451,83 PLN (-61%) V 2020 – 5 222,32 PLN (-54%) W związku ze znaczącym spadkiem przychodów wystąpiły w działalności Wnioskodawcy problemy płynnościowe, uniemożliwiające prowadzenie bieżącej działalności. U Wnioskodawcy występuję zapotrzebowanie na kapitał obrotowy, który będzie przeznaczony na bieżące koszty działalności (media, towary, czynsz, itp.), co pozwoli na utrzymanie działalności gospodarczej, a tym samym zadeklarowanego zatrudnienia.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.