Wdrożenie do oferty firmy Dijo Baking Sp. z o.o. nowych produktów w postaci słodkich wypiekanych wrapów z dodatkiem do 20% słodkiej gęstej masy toffi lub czekoladowej
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu jest wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych prowadzonych samodzielnie przez przedsiębiorstwo DIJO Baking Sp.z o.o. w zakresie produkcji całkowicie nowych produktów spożywczych w postaci słodkich wypiekanych placków (wrapów) zawierających do 20% słodkiej masy w cieście. Produkty będą charakteryzowały się prozdrowotnym i ekologicznym składem, obniżoną zawartością węglowodanów oraz dużą zawartością białka i błonnika pokarmowego, Słodkie wrapy będą skierowane do branży HoReCa oraz dla klientów detalicznych. Klienci spółki od dłuższego czasu byli zainteresowani nabyciem produktów, które wypełnią istniejącą niszę w kategorii wrapów i które pozwolą restauracjom szybkiej obsługi wprowadzić do oferty śniadaniowej nową gamę posiłków. W wyniku realizacji projektu nastąpi wdrożenie na rynek nowych, dotychczas nieprodukowanych przez Wnioskodawcę produktów – słodkich wrapów z masą toffi lub czekoladową. Zakres rzeczowy projektu obejmuje rozbudowę posiadanej hali o magazyn i mroźnie oraz nabycie nowych środków trwałych, pozwalających na uruchomienie produkcji nowych wyrobów spożywczych. Pozwolą one na praktyczne i rynkowe wdrożenie objętych zgłoszeniem patentowym rozwiązań w zakresie produkcji nowego rodzaju wrapów, stanowiących uzupełnienie dotychczasowej oferty handlowej DIJO Baking Sp. z o.o. i odpowiedź na zapotrzebowanie klientów.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.