Wsparcie na utrzymanie działalności firmy CITO - ARTUR DOMAŃSKI
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: Sytuacja w jakiej znaleźliśmy się my – przedsiębiorcy a w szczególności restauratorzy była całkowitym zaskoczeniem chyba dla większości. Nigdy dotąd nie dotknęła nas pandemia, która w jednej chwili zatrzymała całą gospodarkę. Moja restauracja znajduje się w miejscowości turystycznej o szczególnych walorach przyrodniczych. Corocznie do Karpacza przyjeżdżają setki tysięcy turystów. Od wielu lat Karpacz rozwija się, a tzw. „martwy sezon” skraca się. Pozwala to na rozwój wielu przedsiębiorstw, wzrost zatrudnienia i płacy. Pandemia Koronawirusa spowodowała nagłe zatrzymanie dobrze prosperującej firmy. Całkowite odcięcie od turystów spowodowało spadek przychodów. Konieczna była redukcja etatów. Odnotowaliśmy straty spowodowane nagromadzeniem towaru (art. spożywcze). Musieliśmy ponosić koszty stałe takie jak: woda, prąd, gaz. Potrzeba realizacji projektu: realizacja projektu pozwoli na zachowanie zatrudnienia i utrzymanie płynności finansowej przedsiębiorstwa.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.