Wsparcie dla przedsiębiorstwa KULINARIA sp. z o. o. sp. k. dotkniętego skutkami epidemii COVID-19
Problemy z jakimi zetknęło się przedsiębiorstwo KULINARIA sp. z o. o. sp. k. w związku z pojawieniem się pandemii COVID-19 to: 1.Restauracja została zamknięta w związku z lokalizacją w galerii handlowej (ogólnopolskie zarządzenie zamknięcia galerii handlowych). 2.Spadek liczby klientów, a w związku z tym znaczący spadek, przychodów / obrotów – po otwarciu restauracji widzimy znaczący spadek ilości klientów. 3.Straty spowodowane nagromadzeniem zapasów – gastronomia została zamknięta decyzją rządu z dnia na dzień. Spowodowała to duże straty produktów spożywczych, z krótką datą przydatności, warzyw, owoców, nabiał, mięso, itp. 4.Ponoszone koszty – zamknięcie restauracji nie oznacza, że nie ponosimy kosztów, płacimy wynagrodzenia dla pracowników, opłaty stałe (czynsze), media, opłaty za wynajem sprzętu, leasing samochodów i maszyn. 5.Nagły niedobór, brak płynności – nasz biznes opary jest na codziennych przychodach usług . Ich brak oznacza bardzo szybką utratę płynności. Potrzeba realizacji projektu: Obecne potrzeby przedsiębiorstwa to przede wszystkim uzyskanie kapitału na wypłacenie zaległych zobowiązań w tym m. in.: wynagrodzeń, rat leasingów, zakup towarów, uregulowanie składek w ZUS i US, a także zwrotów poniesionych dodatkowych kosztów związanych z wprowadzeniem nowych regulacji w kontekście bezpieczeństwa higienicznego – wyposażenie zabezpieczające jak: witryny plexi, środki dezynfekujące, maseczki, rękawiczki oraz wiele innych dodatkowych wydatków.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.