Wsparcie na utrzymanie działalności firmy Kuchnia Polowa Adam Mróz
W związku z pojawieniem się pandemii i wprowadzonych ograniczeń, od połowy marca do 10 maja 2020r, do trzeciego etapu znoszenia obostrzeń związanych z gastronomią – nastąpił całkowity zastój działalności firmy. Doprowadziło to do całkowitej utraty przychodu firmy, oraz straty związanej z nagromadzeniem zapasów (utrata przydatności do spożycia produktów spożywczych). Tuż po ponownym uruchomieniu działalności, obawa i strach potencjalnych klientów przed COVID-19 spowodowały, że spadło zainteresowanie produktami firmy, skutkiem tego było radykalne zmniejszenie przychodu i obrotów w początkowej fazie przywracania usług. Nie bez znaczenia pozostają dodatkowe wydatki związane z zapobieganiem rozprzestrzenianiu się Koronawirusa. Okres wiosenno-letni jest kluczowy dla prowadzenia obwoźnej działalności gastronomicznej. Plany firmy zakładały w pierwszym półroczu 2020r, uzyskanie dochodu, dzięki któremu miał powstać stacjonarny punkt gastronomiczny, rozwijający i poszerzający działalność firmy. Miało zostać wynajęte miejsce pod działalność, zakupione namioty, stoły, ławki, kasa fiskalna oraz mały samochód dostawczy, miały zostać utworzone 2 dodatkowe miejsca pracy. Na skutek utraty płynności finansowej i strat firmy – nie ma obecnie możliwości zrealizowania tych założeń we własnym zakresie. Jednak jako że, sytuacja usługowa powoli powraca do normy, jak najbardziej zasadnym staje się złożenie wniosku o dofinansowanie, które pozwoli odbudować i rozwijać działalność gospodarczą.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.