Wsparcie działalności cateringowo - hotelowej Barbary Bratosiewicz, w związku z COVID-19.
Prowadzona działalność skupiona jest w gł. mierze na świadczeniu szeroko pojętych usług hotelarskich(utrzymanie czystości,obsługa,itp.) oraz gastronomicznych na rzecz hotelu i restauracji Markus w Bierutowie. Hotel i restauracja w Bierutowie utrzymują się przede wszystkim z organizacji imprez okolicznościowych oraz spotkań/ konferencji biznesowych. Z racji lokalizacji obiektu-właściciel podjęli decyzję, iż korzystniej będzie go zamknąć na czas pandemii i z powrotem otworzyć bo znacznym poluzowaniu obostrzeń,a tym samym w 100% zrezygnowały ze świadczonych przeze mnie usług. Już w marcu odnotowałam bardzo duży spadek obrotów, natomiast w kwietniu spadły one do 0. W tym samym czasie w firmie było zatrudnionych 10 osób,w tym jedna na urlopie wychowawczym. Reasumując problemy, które pojawiły się w czasie pandemii: -bardzo duży spadek przychodów; -zagrożenie utraty płynności finansowej (bez dofinansowania działalności z prywatnych środków pokrycie bieżących wydatków nie byłoby możliwe); -konieczność utrzymania wykwalifikowanej kadry do momentu powrotu zapotrzebowania ze strony Markusa. Potrzeba realizacji projektu: realizacja przedmiotowego projektu jest niezbędna, gdyż pozwoli mi utrzymać wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę oraz na bieżąco pokrywać koszty związane z prowadzoną działalnością. Jeżeli teraz podjęłabym decyzję o zredukowaniu zatrudnienia-znalezienie później osób z takim doświadczeniem byłoby bardzo ciężkie. A bez doświadczonej, wykwalifikowanej i odpowiedniej kadry-powrót do normalnego prowadzenia działalności nie będzie możliwy. Otrzymanie dofinansowania w ramach przedmiotowego projektu pozwoli mi zabezpieczyć środki finansowe na bieżące funkcjonowanie. Planowane do sfinansowania wydatki dotyczą zakupy środków do dezynfekcji i środków czystości do świadczenia usług obsługi hotelowej, opłacenia bieżących kosztów prowadzenia firmy(np.usługi kadrowo-księgowe) oraz zakupu artykułów spożywczych w celu przygotowania półproduktów na potrzeby restauracji
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.