Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Wsparcie działalności cateringowo - hotelowej Barbary Bratosiewicz, w związku z COVID-19.

nazwa beneficjenta
BARBARA BRATOSIEWICZ
wartość projektu
70 605,99 zł
dofinansowanie z UE
70 605,99 zł
Województwo
dolnośląskie
Powiat
oleśnicki
program
Regionalny Program Operacyjny Województwa Dolnośląskiego 2014-2020
działanie
1.5. Rozwój produktów i usług w MŚP
fundusz
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
perspektywa
2014 - 2020

Prowadzona działalność skupiona jest w gł. mierze na świadczeniu szeroko pojętych usług hotelarskich(utrzymanie czystości,obsługa,itp.) oraz gastronomicznych na rzecz hotelu i restauracji Markus w Bierutowie. Hotel i restauracja w Bierutowie utrzymują się przede wszystkim z organizacji imprez okolicznościowych oraz spotkań/ konferencji biznesowych. Z racji lokalizacji obiektu-właściciel podjęli decyzję, iż korzystniej będzie go zamknąć na czas pandemii i z powrotem otworzyć bo znacznym poluzowaniu obostrzeń,a tym samym w 100% zrezygnowały ze świadczonych przeze mnie usług. Już w marcu odnotowałam bardzo duży spadek obrotów, natomiast w kwietniu spadły one do 0. W tym samym czasie w firmie było zatrudnionych 10 osób,w tym jedna na urlopie wychowawczym. Reasumując problemy, które pojawiły się w czasie pandemii: -bardzo duży spadek przychodów; -zagrożenie utraty płynności finansowej (bez dofinansowania działalności z prywatnych środków pokrycie bieżących wydatków nie byłoby możliwe); -konieczność utrzymania wykwalifikowanej kadry do momentu powrotu zapotrzebowania ze strony Markusa. Potrzeba realizacji projektu: realizacja przedmiotowego projektu jest niezbędna, gdyż pozwoli mi utrzymać wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę oraz na bieżąco pokrywać koszty związane z prowadzoną działalnością. Jeżeli teraz podjęłabym decyzję o zredukowaniu zatrudnienia-znalezienie później osób z takim doświadczeniem byłoby bardzo ciężkie. A bez doświadczonej, wykwalifikowanej i odpowiedniej kadry-powrót do normalnego prowadzenia działalności nie będzie możliwy. Otrzymanie dofinansowania w ramach przedmiotowego projektu pozwoli mi zabezpieczyć środki finansowe na bieżące funkcjonowanie. Planowane do sfinansowania wydatki dotyczą zakupy środków do dezynfekcji i środków czystości do świadczenia usług obsługi hotelowej, opłacenia bieżących kosztów prowadzenia firmy(np.usługi kadrowo-księgowe) oraz zakupu artykułów spożywczych w celu przygotowania półproduktów na potrzeby restauracji

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.