Wsparcie na utrzymanie działalności hotelowo-gastronomicznej Firmy Handlowo-Usługowej "AGAT" Zbigniew Hochół
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: Firma prowadzi obiekt, w którym mieści się hotel trzygwiazdkowy wraz z restauracją zewnętrzną “Oberżą U Hochoła” w centrum Szklarskiej Poręby. W związku z COVID-19 firma była zmuszona zamknąć hotel oraz restaurację. Obiekt został zamknięty od 15.03.2020r. W tym okresie firma nie odnotowywała żadnych obrotów z ww. bieżącej działalności. Firma zmniejszyła wymiary etatów pracowników, ale utrzymywała zatrudnienie pracowników przez cały okres epidemii. Firma miała spore zapasy artykułów spożywczych oraz napoi, które w znacznym stopniu zostały przeterminowane. Mimo pandemii firma musiała ponosić koszty związane z wynagrodzeniami, składkami Zus, mediami, opłatami za prowadzenie księgowości oraz obsługę serwisową, ubezpieczenie. Grupy zorganizowane oraz firmy, które miały rezerwacje zarówno w hotelu jak i w restauracji zrezygnowały z usług. Zarówno grupom jak i gościom indywidualnym, którzy anulowali pobyty –firma jest zobowiązana zwrócić wpłacone wcześniej zadatki. Brak osiąganych przychodów oraz ponoszenie kosztów stałych przyczyniło się do utraty płynności. Potrzeba realizacji projektu: Środki finansowe z pomocy zostaną przeznaczone o utrzymanie zadeklarowanego zatrudnienia oraz na pokrycie bieżących kosztów w przypadku utraty płynności w wyniku COVID-19 m.in. podatki, składki Zus, serwis, księgowość, ubezpieczenie, zwroty zadatków gości anulujących pobyt w naszym obiekcie.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.