Wsparcie na utrzymanie działalności firmy Barbara Mazurkiewicz Restauracja-Zajazd "Hajduk" Firma Handlowo-Usługowa
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: przez pojawienie się pandemii i wprowadzanie zakazu prowadzenia działalności gastronomicznej przedsiębiorstwo utraciło przychody, zmarnowane zostały zapasy produktów spożywczych, w szczególności duże ilości mięsa i warzyw,jednoczenie ponoszone były koszty utrzymania działalności gospodarczej przy gwałtownym spadku wpływów. Brak szybkich decyzji odnośnie pomocy antykryzysowej, wstępne zapowiedzi tylko odroczenia składek ZUS, brak perspektyw i informacji o przewidywanym ponownym otwarciu restauracji i placówek gastronomicznych doprowadziły do rozwiązania umów z pracownikami, dlatego stan zatrudnienia na dzień 31-05-202 to tylko przedsiębiorca. W czerwcu zatrudniono czterech pracowników. Po szczycie zachorowań i ponownym otwarciu gastronomii przychody nadal nie wróciły do poziomu z przed pandemii. Potrzeba realizacji projektu: Utrzymanie płynności finansowej, pokrycie bieżących kosztów prowadzenia firmy, zakup nowych produktów spożywczych (zmarnowanych zapasów w okresie pandemii), zapewnienie wielkości zatrudnienia przy mniejszych miesięcznych przychodach.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.