Wsparcie na utrzymanie działalności firmy RESTAPART MAGDALENA STRASZYŃSKA
Konieczność realizacji projektu wynika z faktu negatywnych następstw związanych z epidemią COVID-19. Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: – zgodnie z przepisami krajowymi lokal musiał pozostać całkowicie zamknięty dla klientów z zewnątrz, jedynie możliwe było wydawanie posiłków na wynos lub na dowóz; – nastąpiła rezygnacja Klientów z wcześniej już zarezerwowanych (przed pandemią) pobytów na imprezy zamknięte i okolicznościowe typu komunie, urodziny itp.; – w związku z COVID-19 wiele osób z obawy o swoje zdrowie rezygnuje z chęci spędzania czasu w lokalu; – część stałych Klientów, którzy od lat korzystają z usług firmy poinformowało, iż z uwagi na pogorszenie się ich sytuacji materialnej nie może korzystać z oferty wcale lub tak często jak to było przed pandemią. Powyższa sytuacja przyczyniła się do bardzo dużego zmniejszenia przychodów, co przy jednoczesnej konieczności ponoszenia stałych kosztów powoduje problemy z zachowaniem płynności finansowej. Brak odpowiednich przychodów i wolnych środków finansowych uniemożliwia podejmowanie działań w kierunku poszukiwania nowych klientów. Potrzeba realizacji projektu: W wyniku realizacji projektu sytuacja finansowa firmy ulegnie poprawie, gdyż: – otrzymane środki będą mogły służyć finansowaniu bieżących kosztów działalności; – dofinansowanie pozwoli na zintensyfikowanie działań, w celu pozyskania nowych klientów i nowych zleceń.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.