Poprawa funkcjonowania PHU STAWCZYŃSKI Marek Stawczyński
W związku z epidemią koronawirusa (SARS-COV-2) cała branża gastronomiczna znalazła się w wyjątkowej sytuacji. Powszechna kwarantanna i zastój turystyki, okazał się bardzo dotkliwy. Wytyczne, które pojawiły się w rozporządzeniu Ministra Zdrowia “w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego” dotyczyły działalności wielu przedsiębiorstw. W jednym z punktów dyrektywy pojawił się również zapis o wstrzymaniu do odwołania imprez o charakterze zbiorowym. Przez ponad miesiąc prowadzenie działalności było całkowicie zakazane. Zostały anulowane wszystkie rezerwacje wykonane przed wprowadzeniem rozporz.. Obecnie, mimo zniesienia już zakazów popyt jest znacznie niższy – wynika to z obawy obywateli przed zakażeniem, zamknięcia granic dla turystów zagranicznych, ograniczeniem ruchu turystycznego, przeniesieniem imprez na odleglejsze terminy lub ich realizacja w skromniejszej formie. W firmie odwołano wszelkie wydarzenia cykliczne, szereg pobytów turystycznych i imprez rodzinnych – wesel, komunii, urodzin, itp. Koszty funkcjonowania niestety nie zmalały, co wiąże się z funkcjonowaniem na granicy opłacalności. WN liczył, że w okresie wakacyjnym odrobi część strat, jednak w mediach pojawiają się ostrzeżenia przed możliwym ponownym dużym uderzeniem epidemii. Potrzeba realizacji projektu- przez okres pandemii ponoszone były nakłady związane z działalnością obiektu, część żywności uległa przeterminowaniu. Konieczne było opłacanie rachunków. Pomoc zostanie przeznaczona na działalność obrotową przedsiębiorstwa – zakup towaru, utrzymanie obiektu, opłatę rachunków
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.