Wsparcie na utrzymanie działalności firmy LEXAM Maria Dorywała
W związku z COVID-19 moja restauracja została zamknięta na długi okres tj. 14.03.2020r do 14.06.2020r. to spowodowało poważne straty finansowe związane z utrzymaniem zatrudnienia, opłatami czynszu i eksploatacyjnymi oraz innymi kosztami związanymi z zabezpieczeniami higienicznymi po zamknięciu restauracji i następnie przed jej otwarciem. Wnioskowana pomoc przeznaczona będzie na utrzymanie zatrudnienia, zabezpieczenia i bezpieczeństwo higieniczne klientów, pracowników restauracji i pracodawcy. Ponadto znaczących nakładów wymagają stałe przeglądy, pod kątem dezynfekcyjnym,używanego sprzętu i innych elementów wyposażenia restauracji. Znaczące wydatki obejmują też środki higieniczne. W związku z niezbędnymi zabezpieczeniami przed COVID-19, pomoc przeznaczona będzie na wymianę zużytego sprzętu i wyposażenia ze szczególnym uwzględnieniem wyposażenia związanego z higienicznym bezpieczeństwem klientów i pracowników, w tym sprzętów bezpośrednio służących do przygotowywania posiłków. Nową stałą pozycją wydatków wymagającą pomocy jest niezbędna codzienna dezynfekcja zakupów/opakowań/ przed ich magazynowaniem.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.